Kwaliteit

Lactatiekundige IBCLC

Een lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Laction Consultant) is een gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften en zorgen van de moeder die borstvoeding geeft en haar kind. Het is haar taak om informatie, kennis en expertise aan te reiken die ouders in staat stellen problemen bij het geven van borstvoeding te voorkomen, te herkennen en op te lossen. De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen. Klik hier voor het beroepsprofiel. Zorgverzekeringen in Nederland vergoeden op dit moment over het algemeen alleen consulten door lacatiekundigen IBCLC.

Mijn post HBO-opleiding tot lactatiekundige heb ik gevolgd bij NCLO in Almere. Ter aanvulling op mijn opleiding lactatiekunde heb ik onder andere HBO modules in Ontwikkelingspsychologie en Voedingsleer behaald alsmede diploma's Baby- en Kinder Reanimatie en EHBO. Mijn opleiding tot lactatiekundige heb ik afgesloten met zowel het examen tot lactatiekundige NLG als met het internationale examen tot lactatiekundige IBCLE. Na het behalen mijn examen IBCLE ben ik als lactatiekundige IBCLC aangesloten bij de NvL, onder lidmaatschapsnummer 82219. Als lactatiekundige NLG ben ik aangesloten bij de VSBB, onder lidmaatschapsnummer 2022.

Privacy protocol - Wet AVG

Als cliënt is het goed om te weten hoe een lactatiekundige IBCLC met persoonsgegevens omgaat. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter bescherming van privacy en van persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie / praktijk die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels zijn onder andere vastgelegd in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Hier vind je het privacy protocol zoals opgesteld door NVL

Algemene Voorwaarden

Als lid van de NvL hanteert Baby & Balans de algemene voorwaarden van deze beroepsvereniging.
Algemene voorwaarden van lactatiekundigen aangesloten bij NVL.

WHO gedragscode

Baby & Balans onderschrijft de 'WHO-code'. De WHO-code staat voor de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’.

Dit houdt in dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind, zonder daarbij beïnvloed te worden door commerciële partijen. Dankzij de WHO-code is in Nederland de reclame voor babyvoeding onder zes maanden aan banden gelegd. De WHO-code gaat verder dan de Nederlandse Warenwet of de Europese wet- en regelgeving.


De WHO-code beoogt:

  • borstvoeding te beschermen en te bevorderen
  • ouders de juiste en voldoende voorlichting te geven
  • het juiste gebruik van vervangingsmiddelen voor moedermelk - indien nodig
  • dat richtlijnen voor de verkoop van en reclame voor babyvoeding worden nageleefd

Klachtenprocedure

Mocht je niet helemaal tevreden zijn over mijn dienstverlening, laat het me dan direct weten. Ik los het graag samen met je op.

Als lid van NvL ben ik ook aangesloten bij de klachtenprocedure NVL. Klachtenprocedure NVL bekijken.


Geschillencomissie Klachtenportaal Zorg

Ik ben lid van Klachtenportaal Zorg en voldoe daarmee aan de eisen van de WKKGZ. 
Baby & Balans beschikt over een klachtenregeling en klachtenfunctionaris (zie boven) en is aangesloten bij een erkende geschilleninstantie. 

Evaluatie

Ik vind het fijn om feedback te krijgen! Hiervoor kan het evaluatieformulier ingevuld worden. Dit document kun je opslaan op je eigen computer en mailen naar [email protected]


Praktijk Baby & Balans

Jacquelien Winkelman-Pieterson
Lactatiekundige IBCLC
Multatulilaan 17
2251ZW Voorschoten

[email protected]
06-48414740


Openingstijden

maandag 9.30 - 17.00
dinsdag 9.30 - 17.00
woensdag 9.30 - 12.00
donderdag 9.30 - 17.00
vrijdag 9.30 - 17.00
zaterdag 10.00 - 12.00
zondag 10.00 - 12.00


Werkgebied

Den Haag - Noord
Katwijk
Leiden
Leiderdorp

Leidschendam 

Noordwijk
Noordwijkerhout

Oegstgeest
Sassenheim

Valkenburg
Voorburg
Voorhout

Voorschoten
Warmond

Wassenaar

Zoetermeer 

Zoeterwoude

Praktijkgegevens

KvK 75353113
BTW NL001758866B97
IBAN NL85INGB0009098933
AGB-code behandelaar 90108271
AGB-code praktijk 90067330 
IBCLC nr. L-160390
NVL-lid nr. 82219
VSBB-lid nr. 2022